Tantsijad ja võimlejad jõudsid pealinna

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu"
Valgamaa laulu- ja tantsupidu "Jõudmise lugu" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koolinoorte laulu- ja tantsupeol «Maa ja ilm» osaleb 774 Valgamaa delegatsiooni liiget, sealhulgas viis võimlemisrühma, 14 tantsurühma, üks puhkpilliorkester, 17 koori ja kolm rahvamuusikakollektiivi.

27. juunil jõudsid esimestena kohale tantsijad ja võimlejad. 29. juuniks liituvad rahvamuusikud ja 30. juunil saabub Tallinnasse puhkpilliorkester. Lauljad jõuavad kohale 1. juulil. Esinejaid saadavad kollektiivide juhendajad ja saatjad Valgamaalt.

Lauljad on paigutatud Tallinna Sikupilli keskkooli ning tantsijad, võimlejad ja rahvamuusikakollektiivid elavad sellel nädalal Tallinna 21. koolis.

Koolinoorte laulu- ja tantsupeo Valgamaa staabis tegutsevad komandandid, meditsiinitöötajad ja turvameeskond.

Komandandid panevad lapsevanematele südamele, et kui laps mobiilile kohe ei vasta, ei tasu kohe muretseda, vaid proovida mõne aja pärast uuesti helistada.

Laulu- ja tantsupidu avatakse 1. juuli õhtul ning jätkub sujuvalt tantsupeo esimese etendusega. 2. juuli õhtul annavad tantsijad oma teise etenduse ning 3. juulil toimub laulupidu, mis algab rongkäigu ja lõpeb laulu- ja tantsupeo ühise lõpetamisega. Nii laulu- kui tantsupidu toimuvad Tallinna lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles