Ühisrühma lapsed ootavad presidenti külla

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Kadriorus presidenti enam näha ei õnnestunud, saadi siiski jälgida vahtkonnavahetust.
Kuigi Kadriorus presidenti enam näha ei õnnestunud, saadi siiski jälgida vahtkonnavahetust. Foto: Postimees/Scanpix

Tallinnas jätkuvad 11. noorte laulu- ja tantsupeo «Maa ja ilm» proovid.
 

Teiste seas valmistub täna algavaks suurpeoks Lüllemäe ja Hargla 3.–4. klassi rahvatantsijate segarühm. Lapsi juhendavad Heidi Kõvask Karula valla Lüllemäe põhikoolist ja Külli Mannas Taheva valla Hargla koolist.

Valga maavalitsuse avalike suhete juhi Kaja Mõtsa sõnul oli rühmal hiljuti suur elamus: nähti Eesti Vabariigi presidenti Toomas Hendrik Ilvest. «Ta lehvitas meile, kui koolimajast mööda sõitis,» kinnitas Mõtsale Jasper, kes tahab politseinikuks saada.

Üheskoos hakatud arutama, miks president koolist mööda sõitis – äkki tegi luuret, et külla tulla? Juhendajatel tekkis samal päeval aga kohe mõte lastega Kadrioru lossi külastada. «Lapsed lootsid väga, et ehk näevad seal presidenti uuesti. Nii hästi meil ei läinud,kuid vahtkonna vahetust saime lähedalt vaadata,» rõõmustas Heidi Kõvask.

Rühma kuuluvale Kellyle meeldib väga «Kalli-kalli» tants. «See karupoeg, mis välja tuleb, on nii nunnu. No ma tahan talunikuks saada ja kõik loomad mulle väga meeldivad, eriti hobused,» selgitas väike tantsuhuviline. Kui
Stella-Nataly leidis, et palavad ilmad on väga väsitavad, siis Anheelika väsimust ei tundnud. Pealegi kastavad juhendajad neid treeningute ajal pidevalt.

Joosepit ja Andreast kimbutas nädala alguses haigus. Mõlemad poisid olid aga kindlad – nemad
peavad tantsima – ja nii see haigus taandus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles