Lapsevanemad kogusid 240 allkirja reformi vastu

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks Valga gümnaasiumile saavad uuendatavat õppehoonet tulevikus kasutada tänane Valga kaugõppegümnaasium, teavitamis- ja nõustamiskeskus, karjäärinõustamiskeskus ja teisedki asutused.
Lisaks Valga gümnaasiumile saavad uuendatavat õppehoonet tulevikus kasutada tänane Valga kaugõppegümnaasium, teavitamis- ja nõustamiskeskus, karjäärinõustamiskeskus ja teisedki asutused. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolme päevaga kogusid Valga põhikooli lapsevanemad üle kahesaja allkirja kavandatava haridusreformi vastu. Neid saadi nii lastevanematelt, vilistlastelt kui lihtsalt kaaskodanikelt.

Allkirju kogunud lapsevanem Kaie Määritsa sõnul ollakse reformi vastu, kuna talle paistab, et see ei ole linnajuhtidel piisavalt läbi mõeldud. Teine põhjus on tema kinnitusel, et lastevanematele peab jääma valik, millisesse kooli oma laps panna. «Väga oluliseks peetakse seda, et on, mida valida,» ütles samuti allkirju kogunud Katrin Villiko.

Lapsevanemate arvates tahetakse tõsta gümnaasiumi mainet teise kooli arvelt ning nemad sellega nõus olla ei saa. «Me ei ole nõus, et seda tehakse põhikooli (Valga põhikool – toim) hea taseme arvelt. Kui gümnaasiumil seda ei ole, tuleb neil endil sellega tegeleda,» ütles Villiko

Määritsa sõnul ei saagi üleüldse rääkida mingisugusest reformist, kui juhtkonnas ega õpetajates muutusi ei kavandata. «See et tõstame maju ümber, ei paranda mingisugust õppekvaliteeti,» oli ta kindel. Ka ei soovi lapsevanemad kindlasti suurt mammutkooli. «Oleme valinud oma lastele kooli. Miks seda nüüd tahetakse käest ära võtta?» oli Määrits nõrdinud.

Ka Villiko arvates ei ole tõenäoliselt loota kahe põhikooli liitmisel üheks midagi head, kuna on teatud hõõrumist kahe kooli õpilaste vahel. «Kui õpilane ei saa hakkama ühes koolis, on võimalus panna teise kooli,» selgitas ta. Nüüd kaoks aga selline võimalus ära.

Lapsevanemate sõnul ei ole nad ka sugugi kindlad, et järgmiseks õppeaastaks valmib Kunga 16 koolimaja ning küsitavusi on reformi osas teisigi. «Nende põhieesmärk on taset tõsta, aga lähenemine on väga vale ja läbi mõtlemata,» ütles Villiko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles