Noored kohtuvad otsustajatega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üle-eestiline ettevõtmine «Osaluskohvik. 1500 pead ja 15 000 sekundit noortesõbralikuma tuleviku nimel!» toimub 1. detsembril, andis teada Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) avalike suhete spetsialist Karl Hallik.

15 maakonnas koguneb 1500 noort ja otsustajat, et rääkida noori puudutavatel teemadel. Iga maakonna kohvikusse on oodatud vähemalt 75 noort ja 25 otsustajat: valla- ja linnajuhid, noorsootöötajad, Riigikogu liikmed, firma- ja koolijuhid.

Üle Eesti räägitakse vabatahtlikkusest, noorte osalusest kohalikul tasandil, mitteformaalsest haridusest, valimisea langetamisest, noorte tööhõivest ja tervisest. Lisaks on iga maakonna kohvikus arutlusel konkreetselt selle maakonna noori puudutavad teemad.

Valgamaa osaluskohvik toimub Valgamaa kutseõppekeskuses Loode tänaval.

«Selle nimel, et noored naaseks tulevikus oma kodukohta, tuleb praegu õigeid noortemeelseid otsuseid teha. Noored tahavad oma tuleviku osas kaasa rääkida. Kutsume kõiki, nii noori kui otsustajaid, ühise laua taha. Arutamiseks on laual palju erinevaid teemasid, mille noored ise on välja valinud,» lausus osaluskohvikute projektijuht Liina Rüütel.

Projekti veab ENL koos noorte osaluskogudega. Üritust toetavad hasartmängumaksu nõukogu, Euroopa Noored Eesti büroo, Nõmme lumepark, AQVA hotell ja spaa, Rakvere Teater, Tallink, teater Vanemuine ja Ugala teater.

ENL on katusorganisatsioon, mis ühendab 60 Eestis tegutsevat noorteühendust. Peamised eesmärgid on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles