Maakohus tunnistas pubipidajad süüdi omavolis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus tunnistas tänase otsusega Otepääl ööklubi pidvad Raivo Kalda ja Siim Kalda süüdi omavolis.

Mõlemale mõistis kohus rahalise karistuse – Raivo Kaldale 2733 ja Siim Kaldale 642 eurot. Karistuse hulka arvati mõlema puhul ka 24päevane eelvangistus, mistõttu tuleb Raivo Kaldal tasuda 1421,16 ja Siim Kaldal 333,84 eurot. Menetluskulude katteks peavad mõlemad hüvitama 450,33 eurot.

Egert Malts ja Mairo Kangro mõisteti neile esitatud omavoli süüdistuses õigeks.

Ühe süüdistusepisoodi järgi pidasid ööklubi Comeback omanik Raivo Kalda, juhataja Siim Kalda, klienditeenindaja Mairo Kangro ja külastaja Egert Malts 1. jaanuaril 2008 kella 5.00–5.30 vahel ööklubis kinni kaks külastajat.

Süüdistatavad kasutasid nende suhtes füüsilist jõudu, tõmbasid kannatanud fuajee põrandale pikali ja sidusid kinni nende käed ja jalad. Kui veel üks külastaja nende käitumise kohta aru küsis, tõmmati ka tema fuajee põrandale pikali ja seoti tema käed kinni.

Kohus leidis, et kahe esimese kannatanu puhul oli süüdistatavate tegevus õigustatud ning nad ei väljunud hädakaitse piiridest. Seetõttu mõisteti kogu süüdistuse ulatuses õigeks Malts ja Kangro. Kolmanda kannatanu osas leidis kohus aga, et süüdistuses esitatud kuriteo on Raivo ja Siim Kalda toime pannud.

Teise süüdistusepisoodi järgi tungisid Siim ja Raivo Kalda süüdistuse järgi eelmise aasta 25. juulil kella 4.30 paiku Otepääl kallale meeskannatanule, keda nad seostasid ekslikult neile kuuluva osaühingu vara hõivamisega. Kannatanu peksmist püüdis takistada teine mees, keda Raivo Kalda samuti lõi.

Kohus leidis, et süüdistatavad kasutasid oma õiguste realiseerimise käigus vägivalda, milleks neil polnud õigustust.

Karistuse mõistmisel arvestas kohus, et süüdistatavad on eelnevalt kriminaalkorras karistamata ning pärast kuritegude toimepanemist ei ole nad õiguskorda rikkunud.

Otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised teatada nädala jooksul alates homsest. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud otsuse 30. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles