Ülikooli nõukogu andis lõpliku heakskiidu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku
Kääriku Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tartu Ülikooli nõukogu kiitis heaks Kääriku spordibaasile kasutusvalduse seadmise SA Tehvandi Spordikeskuse kasuks. Kasutusvalduse leping hõlmab valduse seadmist Kääriku järvest läände jäävale osale. Kääriku kinnistuga seotud võimalikud asjaõiguslikud tehingud otsustab ülikooli nõukogu.

Kääriku kompleksi arendamine ja majandamine hakkab toimuma vastavalt TÜ ja SA Tehvandi Spordikeskuse vahel sõlmitud koostöölepingule ning investeerimiskavadele. Nende muutmisettepanekud kiitis heaks Kääriku investeerimisnõukoda veebruari algul.

Kavade kohaselt kuuluvad eelisarendatavate objektide hulka staadioni renoveerimine, olemasoleva spordihoone renoveerimine, uue pallimängusaali ehitamine, majutusvõimaluste laiendamine, kunstmurukattega väljaku rajamine.

Kinnistu võimalik lahtikruntimine pole ei investeerimiskoja ega ka ülikooli hinnangul täna aktuaalne, sest tegelik vajadus selle järele selgub alles reaalsete planeeringute valmimisel. Lahtikruntimine saab toimuda ainult ülikooli nõukogu heakskiidul. Hoonete ja rajatiste parima asukoha määramise nimel otsustati kaasata arhitekt.

Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat väljendas heameelt, et Kääriku arendusplaanid ka ülikooli kõrgeima otsustuskogu heakskiidu said, mis kinnitab, et on valitud õige arengutee kujundamaks Käärikust koostöös Tehvandiga Eesti spordi laiapõhjaline treeningkeskus.

Kõik investeerimisnõukojas heakskiidetud uusehitiste, juurdeehituste ja rajatiste projektid tuleb Tehvandil kooskõlastada kinnistu omaniku ehk ülikooliga, samuti ka parendused, mis jäävad tavalise korrashoiu raamidest välja. Kääriku investeerimisnõukoda koosneb Eesti Olümpiakomitee, SA Tehvandi Spordikeskuse ja Tartu Ülikooli nimetatud liikmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles