Haigla piirab patsientide külastamist

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla
Valga haigla Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kuna grippi haigestumine on sagenenud, soovitab Valga haigla haigeid mõjuva põhjuseta mitte külastada või kooskõlastada käik raviarstiga.

Valga haigla juhataja Marek Seer sõnas, et haigla ei ole külastus-, vaid raviasutus ning gripihaiguste ägedal perioodil tuleb seda aeg-ajalt inimestele meelde tuletada. «Me kaitseme oma patsiente,» ütles Seer ja lisas, et tegelikult kehtib haiglas aasta ringi kindel külastamise kord.

Haigla ülemarsti Andres Selli sõnul on grippi haigestumine sagenenud nii Valga maakonnas kui ka vabariigis tervikuna. Viimasel paaril nädalal on haigla diagnoosinud patsientidel erinevaid viirusinfektsioone: sealhugas rota- ja gripiviirusest tingituna haigestumisi.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri sõnas, et grippi haigestumisi oli juba üle-eelmisel nädalal rohkem kui ükskõik milliseid teisi ülemiste hingamisteede nakkusi.

Gripp algab enamasti äkilise kõrge palavikuga, lihase- ja liigesevaluga, nohu ja köhaga. Saluri sõnas, et haigena tuleb püsida kodus ja konsulteerida arstiga ning mitte minna rahvarohketesse kohtadesse. Tervena tuleb püüda vältida kokkupuuteid haigete inimestega. «Gripp jõudis lihtsalt sel aastal natukene hiljem. Tavaliselt on kusagil veebruaris, aga nüüd märtsis,» ütles Saluri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles