Jääolud Lämmijärvel ja Pihkva järvel on muutunud ettearvamatuks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud halvenevad praegu iga päevaga. Foto on illustratiivne.
Jääolud halvenevad praegu iga päevaga. Foto on illustratiivne. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo hoiatab, et soojanatukest näidanud kevadilmad on muutnud jää Lämmijärvel ja Pihkva järvel osaliselt hapraks ja ettearvamatuks.

Seetõttu on alates selle nädala reedest, 23. märtsist, keelatud liiklemine Lämmijärve ja Pihkva järve jääl transpordivahenditega, välja arvatud jalgsi ja maastikusõidukitega. Samas on keelatud jalgsi ja maastikusõidukitega liiklemine Lämmijärve ja Pihkva järve jääl ojade ja jõgede suudmetele lähemal kui 300 meetrit.

Piirissaare lääneküljel, kagutipus ja Salu saare ümbruses jääalal on keelatud liiklemine jalgsi ja maastikusõidukitega saarele lähemal kui 300 meetrit.

Peipsi järvel liiklemisele antud piirangud ei laiene, küll aga peaks ettevaatlikum olema ja hoiduma liikumast jõu suudmetele lähemal kui 200 meetrit.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et Lämmijärve ja Pihkva järve jääolud muudab kevadel ohtlikuks suubuvate jõgede ja ojade tekitatud veevool, mis kulutavad jääd altpoolt.

Järvejääle minejatele soovitab Mikson kehtestatud keeldu tõsiselt võtta ning hoida end kursis pidevalt muutuvate jääoludega. «Kevadistes tingimustes muutuvad jääolud drastiliselt ka juba ühe päeva vältel. Näiteks, hommikul mõõdetud jää võib õhtuks kahaneda lausa kümne sentimeetri jagu,» kommenteeris ta.

Ennetamaks, et inimesed ohtlikes oludes ikka turvaliselt kaldale tagasi jõuaks, soovitab Mikson kalastushuvilistel igapäevaselt enne jääleminekut end kurssi viia valitsevate jääolude ja kehtivate piirangutega, sest nagu öeldud: jääolud võivad muutuda juba üleöö.

Teavet jääoludest saab lähimas kordonis töötavatelt piirivalvuritelt ning jääolude kaart on kättesaadav politsei- ja piirivalveameti koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles