Peeti kinni organiseeritud autovargustes kahtlustatavad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Viimase nädala jooksul peeti kinni grupp Leedu kodanikke, keda kahtlustatakse mitmetes autovargustes ja varguse katsetes üle Eesti. Tänu edukale koostööle Läti ja Leedu õiguskaitseorganitega on tänaseks õnnestunud tabada üheksa isikut, keda on alust seostada Eestis 2011. aasta novembrist kuni käesoleva ajani organiseeritult toimepandud sõidukivargustega.

Ööl vastu 28. märtsi pidas Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus koostöös kolleegidega Lääne ja Põhja prefektuurist ning keskkriminaalpolitseist kinni järjekordse grupi Leedu kodanikke, keda on alust kahtlustada organiseeritud autovargustes Lõuna-Eesti eri piirkondadest, aga ka mujalt Eestist.

«Neli Leedu kodanikku peeti kinni Tallinnas pärast seda, kui nad olid seal sõidukitesse sisse tunginud. Neile esitati kahtlustus kokku 16 varguses ja varguse katses ning kuritegelikku ühendusse kuulumises,» kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Aro Siinmaa.

Lisaks peeti kinni Eesti kodanik, keda on kogutud tõendite põhjal alust pidada grupeeringu siinseks kontaktisikuks ning kellele esitati samuti kahtlustus kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Ringkonnaprokurör Siinmaa sõnul otsustas Tartu maakohtu eeluurimiskohtunik 29. märtsil kõik viis kinnipeetud meest eeluurimise ajaks vahistada. «Tänaseks kogutud tõendusmaterjali põhjal seostame neid isikuid sõidukivarguste toimepanemisega Eestis alates eelmise aasta novembrist,» täpsustas prokurör.

Sama Leedust pärit autovaraste grupiga on alust seostada ka nelja meest, kes peeti Lääne prefektuuri töötajate poolt kinni täna varahommikul kahtlustatuna auto varastamises Lihulast.

Sõiduauto varastati Lihulast kella 5 paiku hommikul. Politseipatrulli peatumismärguannet eirates kihutasid arvatavad vargad kohati 160 kilomeetrise tunnikiirusega Pärnu poole, kuni sõitsid teelt välja vastu elektriposti. Samal ristmikul sõitis teel välja ka politseisõiduk, milles viibinud kahest ametnikust üks toimetati haiglaravile.

Avarii teinud varastatud sõidukist põgenes kaks meest, kes hiljem politsei poolt kinni peeti. Sama kuriteoga seonduvalt peeti Audrus kinni ka Leedu numbrimärkidega Volkswagen Golf ja sellega sõitnud kaks Leedu kodanikku.

Uurimist viiakse läbi Eesti, Läti ja Leedu politseiasutuste ning prokuratuuride vahelise koostööprojekti raames, mille käigus on juba saadetud kohtu alla kolm organiseeritud autovaraste gruppi, mille liikmetest enamik on tänaseks ka süüdi mõistetud. Kui varasemalt on Leedu kurjategijate sihtmärgiks olnud Honda, BMW, Toyota ja Lexus, siis viimati olid varaste huviorbiidis peamiselt Volkswagen, Audi ja Toyota.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles