Maakond saab esimese aasta ema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavalitsus
Valga maavalitsus Foto: arhiiv

Valgamaa saab uue traditsiooni: valitakse Valgamaa aasta ema 2012, andis teada Valga maavalitsus.

«Ema on kodu alustala, pere süda. Teame, et ema on kõige kallim, kuid tihti võtame teda iseenesest mõistetavalt ja tunnustame vähe. Aunimetuse eesmärk on väärtustada ema ja emadust, tunnustada naise rolli laste kasvatamisel ning väärtustada Valgamaa ema,» selgitas Valga maavanem Margus Lepik, miks taoline algatus sündis.

Konkursile saavad kandidaate esitada kohalikud omavalitsused, Valgamaal tegutsevad juriidilised isikud, erakonnad, liidud, ühingud, seltsid, klubid ja eraisikud.

Valgamaa aasta ema konkursile sobiv kandidaat on Eesti Vabariigi kodanik, kelle elukoht rahvastikuregistris on Valgamaa. See on ema, kes tunnustatud nii oma ametitöös kui perekonnas ja ühiskonnale hea eeskuju ka väljaspool oma pereringi.

Aunimetus antakse igal aastal ühele pereemale, kes pühendunud ja hea ema ühele või enam lapsele – võivad olla ka kasulapsed –, andes neile armastust, hoolt, eeskuju ja õpetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles