Eesti tegi taas ära

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisali koristustalgute käigus korrastati teeääred.
Riisali koristustalgute käigus korrastati teeääred. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna toimub järjekordne üle-eestiline talgupäev. Reedese seisuga oli Valgamaal registreeritud 46 talgut. Arv on maakonnas küll aasta-aastalt kasvanud, kuid vabariigi lõikes on neid pigem vähem kui mujal. «Samas on maakonna 130 küla kohta see protsent päris hea,» ütles talgute Valgamaa koordinaator Aili Keldo.

Kui talgute registreerimisega probleeme ei ole, siis osavõtjad ei ole väga huvitatud ennast kirja panema. «Öeldakse, et mis me ikka kirja paneme. Lähme ju nagunii ja pole end registreerida vaja,» tõi Keldo välja. Kuna aga Eesti on maailmakoristamise aktsiooni algataja, jälgitakse talgutest osavõttu üle maailma kindlasti terasemalt ning seetõttu tasuks end kirja panna.

Osa talguid on ka juba toimunud. «Sain tagasisidet Harglast, kus oli kokku üle 40 inimese. See on täitsa hea hulk,» ütles Keldo. Tema sõnul võib olla kindel, et külatalgutele tuleb kindlasti ka oma küla rahvas välja. Et teada saada, mida peaks kaasa võtma, tuleks koordinaatori sõnul vaadata talgute iseloomu. Suures osas on tegemist siiski heakorratöödega.

Kui mõnes kohas on korraldaja poolt kõik vajalik olemas, siis enamikus tuleks oma kindad, reha või muu tööriist siiski kaasa võtta. Oma kinnaste puudumise tõttu ei tasuks siiski talgutest kõrvale jääda.

Talgujuhtidele on jagatud stardipakid, kus varukindaid ning natuke magusatki. Talguid on maakonnas igal pool ning esindatud on kõik vallad. Lisainfot, millised talgud Valgamaal sel aastal toimuvad, on võimalik saada «Teeme ära» kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles