Selgus esimene Valgamaa aasta ema

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa aasta ema 2012 on kuue lapse ema Kaja Hindre
Valgamaa aasta ema 2012 on kuue lapse ema Kaja Hindre Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga maavalitsus andis esimest korda välja Valgamaa aasta ema aunimetuse.

Valgamaa aasta ema 2012 on kuue lapse ema Kaja Hindre. Tema kandidatuuri esitas Valgamaa aasta ema konkursile Tõrva linnavalitsus.

Valgamaa aasta emale kingitakse käsitöömeister Piret Ilvese valmistatud Helme kihelkonna seelikutriibustiku kangast valmistatud padi. Kingitus ja aunimetus antakse üle täna, kell 18 toimuval emadepäevakontserdil Valga kultuuri- ja huvialakeskuses

Kaja Hindre tegutseb FIEna ja koos abikaasaga valmistatakse saripuidust mööblit. Abikaasa Kaido on Riidaja põhikoolis tööõpetuse õpetaja. Peres on neli poissi ja kaks tüdrukut. Kolm vanemat last on täiskasvanud üliõpilased, kolm nooremat eelkooliealised.

«Rõõm on tõdeda, et konkurss on paljudele hinge läinud ja kandidaate esitati igast Valgamaa nurgast. Tore, et Valgamaal on nii palju tublisid emasid ja žüriil tuli teha tõeliselt raske valik, et nende hulgast aasta ema leida. Kuigi komisjoni arvamused läksid töö käigus lahku ja tuli hääletada, olid kõik žürii liikmed lõpptulemuse selgudes üksmeelel – aasta emaks valiti väärikas kandidaat,» ütles maavanem Margus Lepik.

Valgamaa aasta ema kandidaadiks esitati 10 naist ja valikut tehes arvestati lisaks kandidaadi saavutustele ka tema laste tublidust.

«Kaja pere elab kindlustundes, et töökusega tuuakse leib lauale, kasvatatakse lapsed ja luuakse neile turvaline kodu ning et rasketel hetkedel võib üksteisele loota. Kõik, mis saavutatud, on saavutatud oma jõududega, töökuse ja planeerimisoskusega. Kaja Hindre peres on laste haridus esikohal,» seisis Tõrva linnavalitsuse iseloomustuses.

Valgamaa aasta ema tiitlile sai esitada Valgamaal elava ema, kes tunnustatud nii ametitöös kui perekonnas ja kes on ühiskonnale heaks eeskujuks ka väljaspool oma pereringi.

Aasta ema komisjoni kuulusid Valga maavanem, maavalitsuse avalike suhete juht, esindajad Valgamaa arenguagentuurist, Valgamaa partnerluskogust, ajalehest Valgamaalane, Valgamaa Naiskodukaitsest, Kaitseliidu Valgamaa malevast, Valgamaa omavalitsuste liidust ja noorteajalehest Tankla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles